For proper use of this site you need Adobe FLASH player.
Please install it by clicking on the link below.

Get Adobe Flash player

Pogosto zastavljena vprašanja


Splošna vprašanja

Znano je, da gaziranje, torej dovajanje plina CO2, vodi doda kiselkast okus. Od tod izraz "kisla voda". Mehurčki torej vodi dajo svežino, malo zarežejo in dejansko odžejajo. Še posebej prijajo v vročih poletnih mesecih.

Ogljikov dioksid je pomemben spremljevalec mineralnih vod. Omogoča večjo propustnost želodca za vse zdravju koristne sestavine, kot so minerali, vitamini in soli. Pospeši gibanje prebavil in tako ugodno vpliva na prebavo. CO2 daje tudi občutek sitosti, deluje osvežilno in pozitivno vpliva na razpoloženje. Razgrajuje mašobe in jih pretvarja v energijo. Tudi sicer so obroki pripravljeni z gazirano vodo so boljši.

X zapri

Ne. Podjetje SodaStream ima že vrsto let natančno določene materiale, ki so lahko uporabljeni v naših proizvodih. Stroga določila številnim strankam po svetu omogočajo uživanje v varnem proizvodu, ki ustreza vsem mednarodnim standardom kakovosti.

Sodastream v proizvodnem procesu ne uporablja materialov, iz katerih bi lahko nastali ftalati ali poliklorirani bifenili (PCB). Prav tako ne uporabljamo polikarbonatnih materialov, zato naši proizvodi ne vsebujejo BPA.

X zapri

Seveda - skrivnost je razkrita! Gazirana pijača ni nič drugega kot mešanica vode, mehurčkov ter vašega najljubšega sirupa. Z aparatom SodaStream iz navadne vode iz pipe pričarate gazirano pijačo, tako da vodo gazirate (dodate CO2) ter ji dodate sirup po vašem okusu (pri tem lahko izbirate med široko paleto vabljivih okusov). Torej, ne čakajte, temveč začnite uživati v svežini in okusu najboljših pijač z mehurčki!

X zapri

Ljubitelji kave že uživajo ob požirku kave, pripravljene v domačih kavnih aparatih. Zakaj ne bi tudi ljubitelji odličnih osvežilnih pijač imeli takega aparata?

Razlogov za nakup je veliko:

 • Hitra, varčna ter enostavna uporaba.
 • Priprava najboljše pijače z mehurčki v 3 sekundah.
 • Konec prenašanja težkih plastenk in okornih plastenk iz trgovine.
 • Konec shranjevanja ogromnih svežnjev plastenk v shrambi.
 • Nič več skrbi, da bi vam zmanjkalo najljubših pijač.
 • Široka paleta neverjetnih okusov - običajnih, lahkih in posebnih.
 • Pijače, pripravljene iz naših sirupov, se ponašajo z veliko manj sladkorja, natrija ter ogljikovih hidratov, kot tiste, kupljene v trgovini.
 • Dietni okusi so slajeni s sladilom Splenda® in ne vsebujejo škodljivega aspartama.
 • S sistemom SodaStream proizvedete minimalno količino odpadkov, zato je okolju prijazna alternativa pijačam, ki jih kupite v trgovini.
 • Brez baterij, uporabe elektrike ter vtičnih kablov.
X zapri

Po začetnem nakupu sistema SodaStream si boste en liter gazirane vode pripravili za samo približno 0,14 EUR (odvisno od količine dodanega CO2 v liter vode). SodaStream namreč omogoča, da vodo gazirate čisto po svojem okusu. S tremi pritiski na gumb pripravite običajno močno gazirano pijačo. Če želite manj mehurčkov, zadostujeta eden ali dva pritiska, za močnejše gaziranje pa pritisnete na gumb večkrat. Običajno močna gazirana voda pripravljena s tremi pritiski vsebuje od 3 do 4 gr CO2/liter

 

Če vodi dodate še sirup, potem en liter tako pripravljene gazirane pijače stane približno 0,75 EUR. Mešalno razmerje za sirupe je 1:23, kar pomeni pripravo najmanj 12 litrov pijače iz 500 ml sirupa. Ker so koncentrati zelo močni, boste s 500 ml sirupa najverjetneje lahko pripravili več kot 15 litrov pijače. To je seveda zopet odvisno od okusa posameznika, kako močen okus želi.

X zapri

Vse dodatke kot so cilindri, sirupi, plastične steklenice za gaziranje lahko tako kot cel sistem SodaStream kupite v Hipermarketih in Centrih tehnike Mercator Kliknite za spisek prodajaln z naslovi.

X zapri

SodaStream je vodilni proizvajalec sistemov za pripravo gaziranih pijač na svetu. V več kot 15 državah je bilo do sedaj prodanih čez 10 milijonov sistemov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991 v Evropi, v ZDA pa je začelo delovati leta 2003.

X zapri

Pripravili ga bomo kmalu, omogočil pa vam bo, da si boste prislužili darilo, tako da boste naš aparat priporočili prijatelju.

X zapri

Ne, to je zgolj naziv krovnega podjetja. Ne zahtevamo nobene včlanitve, letnih plačil ali nakupov v določeni vrednosti. Ko postanete lastnik aparata, kupujete dodatke glede na svoje potrebe in želje.

X zapri

Seveda. Večina proizvodov SodaStream je potem, ko se jim izteče življenjska doba, popolnoma razgradljivih. Plastenke za gaziranje so uporabne 3 leta, medtem ko uporaba steklenice za model Pingvin ni omejena, če steklenica ni poškodovana.

 

Proizvod

Reciklažna številka

Plastenka za gaziranje

 

Steklenica

1 (PET)

Dno

5 (Polipropilen)

Držalo (pritrjuje dno na steklenico)

7 (ABS plastika)

Pokrovček

7 (ABS plastika)

Tesnilo znotraj pokrovčka

Ni razgradljivo - silikon

Penguin stekleni bokal

 

Steklenica

Steklo

Dno

7 (ABS plastika)

Tesnilo znotraj pokrovčka

Ni razgradljivo - silikon

SodaStream sirupi

 

Plastenka

1 (PET)

Pokrovček

5 (Polipropilen)

X zapri
na vrh strani
Služba za kupce in informacije za naročila

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine 40zelenihslonov.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina sodastream.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Bogart d.o.o. v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, številki mobilnega telefona ali nadimku, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine sodastrea.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. Podjetje bo pogodbo o prodaji, sklenjeno s kupcem, hranilo na sedežu podjetja. Kupcu je pogodba ob naročilu dostavljena v elektronski in tiskani obliki, lahko pa od podjetja kadarkoli za zahteva kopijo te pogodbe. Podjetje jo je v tem priemru dolžno dostaviti kupcu v roku 3 dni od prejetega zahtevka.

 

Načini plačila

V spletni trgovini sodastream.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- po povzetju

- preko predračuna (na željo uporabnika)

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Kupci lahko pred oddajo naročila na spletni trgovini, svoje naročilo v vseh korakih naročanja (s klikom na povezavo spremeni oziroma odstrani izdelek) popravijo ali spremenijo.

 

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: info@bogart.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

 

Garancija

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

 

Plačilni pogoji

Plačilo po povzetju: Pri plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na dogovorjenem naslovu.

Plačilo po predračunu: Predračun Vam pošljemo po elektronski pošti ali faksu. Ko plačilo predračuna pride na naš transakcijski račun, steče postopek dobave v dogovorjenem roku.

OPOMBA: V primeru plačila po povzetju kupec poleg stroška nakupa (odkupnine), plača še strošek vplačnine za nakazilo odkupnine direktno Pošti Slovenije (poštarju).

Dostava

Čas dostave od prejetega naročila je 2 - 3 dni. Poštnino plača kupec po ceniku Pošte Slovenije, razen za pakete v vrednosti nad 50,00 EUR, kjer je poštnina brezplačna.

CENIK POŠTA SLOVENIJE

OPOMBA: V primeru plačila po povzetju kupec poleg stroška nakupa (odkupnine), plača še strošek vplačnine za nakazilo odkupnine direktno Pošti Slovenije (poštarju).

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani sodastream.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Komunikacija

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@bogart.si ali po klasični pošti na naslov:

Bogart d.o.o., Pšata 81a, 1262 Dol pri Ljubljani

 

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

X zapri

Ko v cilindru zmanjka plina, ga zamenjate za polnega za ceno polnjenega plina. Podjetje Bogart d.o.o. bo prazne cilindre poslalo v polnilnico v Nemčiji, kjer jih bodo očistili, pregledali in ponovno napolnili. Če želite kupiti dodaten cilinder ter druge dodatke, kot so sirupi in dodatne plastenke za gaziranje, jih lahko naročite na naši spletni strani www.sodastream.si ali pa se oglasite v Mercatorjevih prodajalnah, kjer prodajajo izdelek SodaStream. Kliknite za spisek trgovin.

X zapri

Prazen cilinder zamenjate za polnega za ceno polnjenega plina v prodajalnah Mercatorja, ki so navedene na spisku prodajaln Kliknite za spisek in naslove trgovin.

X zapri

Da, aparati SodaStream so izdelani po strogih specifikacijah in imajo 2-letno garancijo.

X zapri
na vrh strani
Delovanje vašega aparata

Ne, uporabljate lahko vodo iz pipe. Priporočamo pa uporabo MRZLE vode, saj bo rezultat veliko boljši.

X zapri

Aparat očistite z mehko, vlažno krpo. Če je potrebno, uporabite neabrazivno in neagresivno čistilo. Pred čiščenjem odstranite cilinder iz aparata. Aparata in steklenice ne smete pomivati v pomivalnem stroju.

X zapri

Ne, gazirati morate vedno le čisto vodo, sicer tvegate,da boste aparat poškodovali, prav gotovo pa bi na ta način povzročili veliko šumečo zmedo! Če ne gazirate le čiste vode, izgubite pravice do garancije. Vedno torej najprej gazirajte čisto vodo in šele nato dodajte enega od naših fantastičnih sirupov!

X zapri

Če pijete zgolj gazirano vodo, je odgovor pritrdilen. Če pa imate v mislih že pripravljeno pijačo s sirupom, tega ne smete storiti. V aparatih SodaStream lahko gazirate le čisto vodo, zato ne smete ponovno gazirati pijače, ki ste ji že dodali sirup.

X zapri

Sirupi in koncentrati za vodo z okusom so posebej ustvarjeni za uporabo v aparatih SodaStream, vendar nekateri kupci želijo vodi dodati sveži sadni sok. To je v redu, če seveda sok dodate že gazirani vodi. Zmešajte v kozarcu ali vrču.

X zapri

"Dovolj" je zelo subjektiven izraz. Ena od prednosti od aparatov SodaStream je prav ta, da lahko nadzorujete stopnjo gaziranja. Na splošno pa velja, da morate pritisniti gumb za gaziranje tolikokrat, da zaslišite tri GLASNE ZVOKE, kar pomeni, da ste pijačo gazirali do običajne stopnje. Če želite bolj močno gazirano pijačo, pritisnite večkrat, na primer petkrat (odlično za kole in temne sirupe), če pa želite lažje gazirano pijačo pa pritisnite enkrat (primerno za sadne okuse).

X zapri

Aparat deluje brez uporabe baterij in elektrike. Prav tako ne potrebuje vodovodne napeljave. Je energetsko učinkovit in idealen za potovanja s prikolico ali čolnom. Idealen je tudi za kampiranje ali piknike. Gazirana pijača je rezultat stisnjenega plina CO2 v cilindru.

X zapri
na vrh strani
Sirupi in pripravljena pijača

Običajno bo sirup prispel 3-4 mesece pred iztekom roka uporabnosti, ki je odtisnjen na nalepki. Pred tem datumom je sirup najboljše kakovosti, vendar če je tesno zaprt in shranjen na hladnem in suhem mestu, je uporaben še več mesecev po izteku roka na nalepki.

X zapri

Ena od prednosti priprave gaziranih pijač doma je tudi ta, da lahko sami odločite, koliko sirupa boste dodali pijači, ki jo na ta način pripravite čisto po svojem okusu. Običajno dodate en zamašek na steklenico gazirane vode. Če želite bolj sladko pijačo, dodajte več sirupa, sicer pa manj.

X zapri

Posebni zamašek hermetično zapre steklenico in pijača ostane gazirana dlje, kot to velja za ustekleničene pijače v trgovini. Zamašek skrbno zatisnite in steklenico shranite v hladilniku. Osvežilni SodaStream napitek bo tako ostal svež in šumeč več kot teden.

X zapri

Dokler je sirup zaprt, ni potrebno, da ga hranite v hladilniku, priporočamo pa, da ga hranite na hladnem in suhem mestu. Za pripravo čimbolj osvežilne pijače hranite odprte sirupe v hladilniku.

X zapri

Da! To so limona-limeta, lahka limona-limeta, lahki tonic, lahka rožnata grenivka, gozdni sadeži, pomaranča in lahka pomaranča. Poskusite lahko tudi lahko kolo in grozdje.

X zapri

Običajni SodaStream sirupi vsebujejo sladkor (sukrozo), ne vsebujejo pa visokofruktoznega koruznega sladkorja. Čeprav na nekaterih nalepkah še vedno najdete napis, da sirup vsebuje sladkor in visokofruktozni koruzni sladkor, smo se odločili za formulo, ki ne vsebuje visokofruktoznega koruznega sirupa, vendar nalepk še nismo uskladili. Izjema je energijski sirup, ki poleg sukroze vsebuje tudi fruktozo in dekstrozo. Poleg sladkorja (sukroze) običajni sirupi vsebujejo sukralozo (Splenda®) in nekateri tudi acesulfam K. Če imate dietetične probleme, pred nakupom preberite nalepko na sirupu. Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom.

X zapri

Dietni sirupi so slajeni z mešanico acesulfama K in sukraloze, ki je znana tudi kot Splenda®. Naši sirupi ne vsebujejo aspartama.

X zapri

Ena od prednosti SodaStreama je prav ta, da lahko sami izbirate, kako močno gazirano pijačo boste pripravili. Ko pripravljate gazirano vodo in želite manj mehurčkov, pritisnite gumb za gaziranje, da zaslišite en glasen zvok. Če pa želite močnejše gaziranje, pritisnite večkrat, dokler ne zaslišite pet glasnih zvokov. Količino mehurčkov v vaši pijači omejujejo le zakoni kemije – po desetih zvokih mehurčkov ne morete več dodajati.

X zapri

Seveda! Koncentrati My water so naravne, nesladkane esence okusov in so namenjeni prav pripravi vode z okusom. Lahko pa uporabite tudi običajne sirupe, tako da enemu litru vode dodate le ¼ zamaška sirupa. Najbolj primerni za to so sadni okusi. Uporabite lahko tudi svežo limono, limeto, pomarančo ali gozdne sadeže. Prefinjeno, zdravo in okusno!

X zapri

Naši izdelki ne vsebujejo alergenov, kot so na primer žitarice, ki vsebujejo gluten, ribe in lupinarji, jajca, oreščki, soja, mleko, zelena, gorčica in sezamova semena.

X zapri

Da, tonic vsebuje 0,0857 gramov kinina na liter pripravljene pijače. En napitek (2,2 dcl) vsebuje 0,02 grama.

X zapri

Čeprav so bili SodaStream naravni okusi nedvomno med najbolj slastnimi okusi, se žal niso dobro prodajali. Okuse kot so jabolko-breskev, pomaranča-mango in rožnata grenivka smo prenehali izdelovati leta 2007 (lahka rožnata grenivka je še vedno na voljo). SodaClub neprestano ustvarja nove okuse, kot so na primer esence MyWater, in številne nove, razburljive okuse (najnovejša omejena serija Yazu mandarina z eksotičnim pridihom Japonske, …).

X zapri
na vrh strani
Plastenke za gaziranje in pokrovčki

Plastenke morajo vzdržati visok pritisk, ki nastane med gaziranjem, zato jih ni moč uporabljati v nedogled. Preverite rok uporabnosti, ki je odtisnjen na plastenki. Po izteku kupite nove plastenke. Plastenko morate zamenjati tudi, če ste jo pomivali v pomivalnem stroju, če je bila izpostavljena visoki vročini ali je opraskana. Vse komponente plastenke je moč reciklirati.

X zapri

Plastenke čistite z mlačno vodo in s ščetko za čiščenje steklenic. Če je potrebno, uporabite tudi običajno tekočino za pranje posode. Nikoli ne smete plastenke pomivati v pomivalnem stroju, saj lahko izpostavljenost visoki vročini oslabi moč plastenke. Plastenke ostanejo čiste dlje, če jih takoj po uporabi napolnite s svežo vodo in postavite v hladilnik. Tako boste imeli hladno vodo pri roki takoj, ko boste pripravljali novo pijačo.

X zapri

V SodaStream aparatih lahko uporabljate samo SodaStream plastične steklenice. Če uporabljate steklenice drugih proizvajalcev, izgubite pravico do garancije. SodaClub ne odgovarja za izdelke drugih proizvajalcev.

X zapri

Lahko, vendar se navoj drugega zamaška mogoče ne bo dobro prilegal in pijača ne bo ostala sveža in šumeča. Pokličite distributerja ali prodajalca za nadomestni pokrovček ali pa naročite novo steklenico.

X zapri
na vrh strani
Cilindri

Cilindre in druge dodatke lahko kupite pri pooblaščenih prodajalcih.

X zapri

Soda-Club/SodaStream cilindri z licenco se polnijo s plinom CO2, ki je primeren za uživanje skladno s strogimi standardi varnosti, ki veljajo za hrano in pijačo. Polnjenje pri lokalnem podjetju lahko ne ustreza tem standardom in bi v CO2 lahko zašli toksini. Seveda lahko nepooblaščeno polnjenje povzroči tudi škodo na cilindru, ki ga Soda-Club ne bo več sprejel za zamenjavo. Vsako polnjenje, ki ga ne izvrši Soda-Club, krši pravila uporabniške licence.

X zapri

Ne, Soda-Club jamči le za svoje izdelke. Ne odgovarjamo za izdelke drugih proizvajalcev, ki lahko poškodujejo aparat. Uporabljate lahko le cilindre Soda-Stream in Soda-Club, ki so opremljeni z identifikacijsko številko in plastičnim ovojem z znamko Soda-Stream ali Soda-Club na njem.

X zapri

Z enim cilindrom boste pripravili od 60 do 130 l pijače, odvisno od velikosti cilindra. Številka je lahko večja ali manjša glede na to, kako močno gazirano pijačo si boste pripravljali. Gospodinjstvo s štirimi uporabniki SodaStreama običajno menja 130 litrski cilinder vsake 3-4 mesece, medtem ko 60 litrski cilinder menja na 6-8 tednov, seveda odvisno od uporabe.

X zapri

Cilinder vsebuje stisnjen ogljikov dioksid (CO2). Stisnjen plin se skuša razširiti, če je dlje časa izpostavljen vročini, zato cilindra ne smete izpostavljati virom toplote, na primer prevažati ga v vročem avtomobilu ali ga postavljati neposredno poleg izvora toplote, kot je na primer pečica, štedilnik ali kamin. Pomembno je, da ga hranite v hladnem in suhem prostoru. Vsak cilinder je opremljen s posebno varnostno varovalko, ki bo varno spustila plin, če bi pritisk v cilindru narasel, kar pa se le redko zgodi.

X zapri

Plin nima omejenega roka uporabe. Če cilinder hranite v primerno hladnem in suhem prostoru, bo CO2 ostal svež in ga lahko uporabljate brez časovnih omejitev in skrbi da bi se pokvaril.

X zapri

Popolnoma. SodaStream in Soda-Club cilindri so izdelani po natančni specifikaciji, ki upošteva številne posebne varnostne zahteve, ki varujejo potrošnika. Cilindri so varni na vseh višinah (naši številni uporabniki v švicarskih Alpah lahko to potrdijo!) in so opremljeni s posebno varovalko, ki bi brez škode izpustila plin v redkih primerih, ko bi pritisk plina v cilindru prekoračil dovoljeno raven. Ne izpostavljajte cilindra visokim temperaturam (na primer v vročem avtomobilu ali v neposredni bližini pečice, štedilnika ali kamina). Več o varnosti cilindra si preberite v zgornjem poglavju.

X zapri

Soda-Club odsvetuje, da bi nosili cilindre na letalo. Letalske družbe imajo namreč omejitve vnosa cilindrov s stisnjenim plinom tako v osebni prtljagi, ki jo nesete s seboj na letalo, kot tudi v oddani prtljagi.

X zapri
na vrh strani
Nasveti za odpravljanje morebitnih težav

Pazite, da plastenko za gaziranje napolnite le do spodnje črtice, ki označuje nivo vode in se nahaja blizu grla plastenke. Drugi možni vzroki za nastalo »šumečo« zmedo so lahko:

 • Gazirali niste čiste vode, pač pa kakšno drugo tekočino.
 • Vodi ste že pred gaziranjem dodali sirup.
 • Ko ste dodali sirup, steklenice niste nagnili.

Če pijača uhaja iz plastenke, tudi če upoštevate zgornje nasvete, prosimo, da pokličete pooblaščeni servis.

X zapri

Ne, prav nič. Normalno je, da po končanem gaziranju ostane majhna količina plina v aparatu. Nagib steklenice sprosti odvečni plin kot varnostni ukrep. Izguba plina pri tem je zanemarljiva, saj je ta plin že potoval skozi vodo tekom procesa gaziranja.

Če slišite uhajati plin med gaziranjem (ko pritiskate na gumb), boste mogoče morali tesneje priviti cilinder v aparat. Če plin še vedno uhaja, preverite, da ni slučajno izpadla ali manjka majhna črna gumica v notranjosti aparata, kjer privijete cilinder v aparat. V nekaterih modelih se v aparatu nahaja rezervna gumica, vendar ne v vseh. Priporočamo, da gumico menjate na vsakih 18-24 mesecev. Rezervne gumice dobite pri pooblaščenem serviserju.

X zapri

Na to vas opozori več dejstev:

 • Ko boste pritisnili na gumb za gaziranje, boste videli, da plin več ne priteka v plastenko.
 • Tudi po več zaporednih pritiskih ne boste zaslišali zvoka, ki je značilen za konec gaziranja.
 • Gumb za gaziranje lahko ostane potisnjen navzdol.
 • Nekakšno brenčanje vas opozori, da je plina zmanjkalo.
X zapri

Običajno je to znak, da sta v aparatu, kjer je privit cilinder, nameščeni dve tesnilni gumici. Tesnilna gumica je majhen, črn, okrogel obroček. Najprej odstranite pokrov, ki pokriva cilinder in se nahaja na hrbtni strani aparata. Odvijte cilinder iz navoja in dvignite aparat, da lahko pogledate v notranjost aparata. S pinceto ali majhnim izvijačem odstranite črni gumijasti obroček iz navoja. Če pod njim leži še eden, ga odstranite in rešili ste problem. Sicer pokličite pooblaščeni servis.

X zapri

To lahko pomeni, da vode niste pravilno gazirali. Ko namestite plastenko v aparat, pritisnite gumb za gaziranje DO KONCA NAVZDOL, s kratkimi in odločnimi gibi. Najprej boste zaslišali sikajoč zvok. Nadaljujte s pritiskanjem, dokler ne zaslišite GLASNEGA ZVOKA, ki označuje prvi nivo gaziranja. Trije glasni zvoki pomenijo, da ste pijačo gazirali do običajno stopnje.

Še en namig: Uporabljajte zelo hladno vodo. Hladna voda (iz hladilnika) se lepše gazira in ohranja mehurčke dlje časa. Priporočamo, da plastenke z vodo hranite v hladilniku in jih imate tako pri roki vselej, ko želite pripraviti osvežilno pijačo.

X zapri

SodaStream omogoča, da si pripravite pijačo čisto po vašem okusu, z več ali manj mehurčki, bolj ali manj sladko. Če ste uporabili priporočeni odmerek sirupa, pa se vam pijača ne zdi dovolj okusna, poskusite dodati več sirupa, dokler ne bo po vašem okusu.

 • Plastenko z vodo napolnite le do označenega nivoja vode.
 • Če plastenko napolnite preveč, bo okus manj izrazit.
 • Poskusite dodati poln pokrovček sirupa, ali več, če želite še bolj sladko pijačo.
 • Dobro premešajte, da se sirup v gazirani vodi v celoti raztopi.
X zapri
na vrh strani